piatok 22. mája 2009

Eko-LON: zhodnocovanie plastových odpadov

Dňa 20. 5. sme sa vydali na exkurziu do Žiliny, do firmy EKO-Lon, kde sa recykloval plast. Bolo tam veľa rôznych strojov. Fľaše sa najprv očistili od papiera, hliny a kovov. Potom očistený plast ide do drvičky, kde sa rozdrví na malé kúsky - granuláty, ktoré iné firmy odkúpia. Granuláty sa dajú do pece, kde je veľká teplota a z nich sa vyrábajú dlhé šnúry na výrobu napr. zubných kefiek.
Som rád, že som sa tejto exkurzie mohol zúčastniť a získať nové vedomosti.
Filip Badáň, 7.B
We went for excursion to Žilina , 20 th. of Maj, into company EKO- LON, where the plas was recycled. There were a lot of different machines. At first the bottles were cleaned from paper, clay and metal. Then tidy plastic goes into hogger, where is hoggered for small pieces – granulates, that are sales to other companies. The granulates are taken into oven with high temperature and from they are made long ropes for production e.g. – foothbrush…
I´m glad for my taking part of this excursion and for making new knowledge.
Filip Badáň , 7 th. class

Dňa 20. mája sme sa vybrali na exkurziu do Žiliny. Všetci sme sa tešili. Pán Černý, ktorý je konateľom firmy nám rozprával o recyklácii. Ukázal nám, že tam spracovávajú plasty a fólie rôznej farby. Ukázal nám stroje, s ktorými to spracuvávajú.
Na našej škole pomáhame recyklovať sklo, papier a plasty.
Pán Černý nám poďakoval, že pomáhame separovať.
Tatiana Gembalová , 7.B
Zopár ukážok z našej exkurzie...








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára