pondelok 25. mája 2009

Je ich dostatok?... Odpoveď: Is it there sufficient?

Túto otázku sme si položili na začiatku mesiaca. Týkala sa kontajnerov na separovaný zber rozmiestnených po našom meste. Dnes bolo pekné počasie, tak sme sa na hodine fyziky a potom na spoločnom krúžku vybrali na obchôdzku. Zistili sme nasledovné...
V meste Tvrdošín sa nachádzajú väčšinou veľkokapacitné kontajnery na domový odpad. Separovaný zber v prebieha tak, že každá domácnosť má veľké vrecia na separovaný zber plastov a skla. Vždy prvý utorok v mesiaci tieto vrecia vysýpajú technické služby mesta Tvrdošín. Našli sme aj niekoľko kontajnerov na sklo, plasty a papier. Nachádzajú sa väčšinou v centre mesta.
Na sídlisku Medvedzie je situácia iná. Tu sú rozmiestenené kontajnery na separáciu plastov papiera a skla pomerne husto. Prostredie okolo kontajnerov bolo čisté. Nenašli sme mimovoľne pohodený odpad. Naši spoluobčania pristupujú k separácii odpadov seriózne a vážne.
This question we have asked at the beginning of month. It related to containers for separated waste setting up around our town. Today was nice weather, so we made a decision for a walking through our town during physics and free optional subject. We found out following…. There are mostly hightcubaged containers for domestic waste in our town. Separated waste is collecting to big sacks for plastic and glass, which have all households. Always the first Tuesday in the month these sacks are hoppered by Technical services of Tvrdošín. We found any containers for glass, plastic and paper, too. They are in the centre of the town.
The situation in the settlement Medvedzie is different. There are setting up these containers for plastic, paper and glass more faster. The area around containers was tidy We didn´t find any tossed waste. Our fellow-citizens access to separating waste very respectable and seriously.
Na základe množstva kontajnerov rozmiestnených po sídlisku Medvedzie sme si povedali, že naše mesto dbá o ekologické zhodnocovanie odpadov. Dnes už môžeme odpovedať na otázku: Áno, kontajnerov v našom meste je dostatok.
Rozmiestenenie kontajnerov sme zakreslili do mapy.
On the basis of quantity containers setting up around the settlement Medvedzie we said, that our town takes care at ecological valorization of waste. Today we can answer our question . YES, we have sufficiency of containers in our town.
The setting up we have drawn into map.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára